31/7 Norge -Atlanterhavsvägen- 4 dgr

Trondheim-Atlanterhavsvägen-Raumabanan

Vi besöker Trondheim med berömda sevärdheter som Nidarosdomen och Gamle bybro. Kristiansund, belägen på tre öar och ytterst på Atlantkusten, är en annan av höjdpunkterna på resan. Vi får även uppleva Atlanterhavsvägen bland öar och skär mot öppna havet, ett imponerande vägbygge! En till upplevelse på resan är Raumabanan, en vacker järnvägssträckning som tar oss genom en av Norges bästa naturupplevelser. Följ med oss till vackra Norge !

Atlanterhavsvägen, Norge

Dag 1. Hemort-Trondheim (ca 500 km)
Avresa från hemorten på morgonen för färd via Åsarna och Åre innan vi kommer in i Norge och på sen eftermiddag till Trondheim. Väl framme inkvarterar vi oss på Scandic Nidelven. Middag.

Dag 2. Trondheim-Kristiansund (ca 200 km)
Vi startar dagen med frukost och därefter tar vi plats i bussen för en guidad rundtur i Trondheim. Därefter går resan vidare via Kjörviksbugen och följer kusten ner mot Kristiansund, landskapet Nordmöres huvudstad. Innan inkvartering på vårat hotell möter vi en lokalguide som berättar mer om denna charmiga stad byggd på tre öar. Boende på Quality Hotel Grand. Middag.

Dag 3. Kristiansund-Atlanterhavsvägen-Raumabanan-Lillehammer (320 km)
Efter frukost tar vi färjan över till ön Averöy innan vi kommer till den imponerande Atlanterhavsvägen. Vägen som är uppbyggd på många små öar med broar ute vid öppna havet. Ett lämpligt stopp efter vägen är vid Bud, ett gammalt fiskesamhälle. Färden går sedan vidare via Molde, rosornas stad, där vi kan äta en lunch och vidare mot Åndalsnäs. Här går vi ombord på Raumabanan som går mellan Åndalsnäs-Dombås. Den passerar nära Trollväggen och går genom Romsdalen, parallellt med Raumadalen. Tågresan är på 1,5 timme. Efter resan åker vi vidare mot Lillehammer som är vårt slutmål för dagen. Hotell Scandic Lillehammer. Middag.

Dag 4. Lillehammer-Hemort (ca 400 km)
När vi ätit frukost packar vi bussen och åker via OS-staden Hamar mot Sverige. Passerar Sälen där vi kan stanna för lunch och därefter har vi ca 20 mil innan vi är hemma igen med många glada minnen i ”bagaget”.