14/8 Norge / Savalen 4 dgr

Följ med oss till Norge och Savalen. Savalen Fjellhotell var bland de allra första hotellen i Norge att rikta in sig på pensionärsgrupper. På hotellet lever vi gott och roar oss kungligt. För vår del var första resan till Savalen 1989. Det har hänt lite sen dess, hotellet är idag ett attraktivt fjällhotell med en SPA-anläggning på norra Österdalen.

Välkommen till Savalen !

Flygbild över Savalen

Dag 1. Hemort-Savalen (ca 500 km)
Vi startar på morgonen från respektive hemort och kör via Sveg till Funäsdalen där vi äter lunch, efter lunchen åker vi vidare över gränsen till Norge och kommer till Röros där vi stannar och tittar på den fina gruvstaden. Under eftermiddagen startar vi så resan mot Tynset och Savalen Fjellhotell där vi inkvarterar för tre nätter.

Dag 2-3. utflykter
Under vår vistelse på Savalen Fjellhotell serveras vi frukost, lunch och middag varje dag. Under en av dagarna här gör vi en bussutflykt med guide till Folldal gruva. Hotellet har också lovat att det blir dans på kvällarna. På dagarna finns det möjlighet till fjällvandring för den som önskar, besöka Tomten eller varför inte unna sig en spa-behandling. Vi tror att det blir som Norrmännen säger ” ett koseligt opphold ” på Savalen.

Dag 4. Savalen-Hemort (ca 500 km)
Efter frukost startar vi hemresan. Nu väljer vi en annan väg hem, och åker via Drevsjö, Idre, Lillhärdal och Sveg. Under resan hemåt gör vi raster för kaffe och lunch. När vi sedan kommer hem hoppas vi att ni har många glada minnen i bagaget.